مدیرعامل نادر دلیل هوش           32201404-026 -  32214316-026

ارتباط مستقیم با مدیرعامل


راهنمای کامل آزمون آیلتس آکادمیک

1402/02/21 0 نظر بازدید : 727

راهنمای کامل آزمون آیلتس آکادمیک

آزمون IELTS یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی تعیین سطح زبان انگلیسی است که زیر نظر سازمان IDP و دانشگاه کمبریج استرالیا برگزار می‌شود این آزمون برای افراد غیر انگلیسی زبانی که قصد کار، تحصیل و اقامت در کشورهای انگلیسی زبان را دارند طراحی شده است. اخذ مدرک آیلتس و کسب نمره بالا در این امتحان، ابزار ضروری و لازم برای ورود به شرکت‌ها و مؤسسات آموزشی است که در آنجا از زبان انگلیسی به‌عنوان زبان ارتباطی بین افراد استفاده می‌شود. این آزمون دو نوع دارد، آزمون اکادمیک (IELTS Academic Training) و آزمون جنرال (IELTS General Training) که هرکدام برای کاربرد و اهداف مشخصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در ادامه مطلب به بررسی آزمون آکادمیک همراه با جزئیات آن خواهیم پرداخت اما قبل از آن به بررسی تفاوت آزمون‌های آکادمیک و جنرال می‌پردازیم.

تفاوت آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال

آزمون آکادمیک برای کسانی مناسب است که قصد تحصیل در مقاطع آموزش عالی کشورهای انگلیسی زبان را دارند. افرادی هم که قصد تحصیل در مقاطع متوسطه، کار و یا مهاجرت به کشورهای دیگر را دارند باید در آزمون جنرال شرکت نمایند. هر دو آزمون آکادمیک و جنرال توانایی‌های داوطلبان را در چهار مهارت خواندن (Reading)، شنیداری (Listening)، صحبت کردن (Speaking) و نوشتاری (Writing) مورد ارزیابی قرار می‌دهند. این دو آزمون از نظر موارد آزمون و ساختار یکسان هستند اما از نظر محتوا در دو مهارت نوشتاری و خواندن با همدیگر تفاوت دارند.
آزمون آکادمیک همان‌طور که از اسم آن مشخص است با دیدگاه آکادمیک و جهت بررسی و ارزیابی مهارت‌های زبان انگلیسی مورد استفاده در محیط‌های علمی برگزار می‌شود و بیشتر شامل واژگانی است که در محیط‌های دانشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل نسبت به آزمون جنرال سخت‌تر و دشوارتر است و نیاز به تمرین و آمادگی بیشتری دارد.

معرفی آیلتس آکادمیک

آزمون آیلتس آکادمیک پرطرفدارترین و رایج‌ترین نوع آزمون IELTS است که تسلط به زبان انگلیسی داوطلبان را در سطح آکادمیک بررسی می‌کند تا مشخص شود آیا داوطلبان آمادگی تحصیل در مقاطع عالی و یا کار در یک محیط حرفه‌ای را دارند یا نه؛ بنابراین متقاضیان تحصیل و کار حرفه‌ای در رشته‌های وکالت، پزشکی و غیره نیاز به شرکت در آزمون آکادمیک و کسب نمره مورد قبول سازمان و مرکز آموزشی مقصد مورد نظر را دارند.

ساختار آزمون آکادمیک آیلتس

آزمون اکادمیک در چهار بخش مهارت زبانی داوطلبان را مورد بررسی قرار می‌دهد. سؤالات این آزمون ارتباطی به رشته تحصیلی متقاضیان ندارد و سؤالات آن برای همه داوطلبان یکسان است. در ادامه به بررسی ساختار آزمون آکادمیک می‌پردازیم.

بخش شنیداری/ Listening

مهارت شنیداری یا لیسینگ اولین مهارت زبانی است که در امتحان بین‌المللی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، این بخش همان‌طور که قبلاً نیز به آن اشاره شد در هر دو نوع آزمون جنرال و آکادمیک به‌صورت یکسان اجرا می‌شود. بخش لیسینگ از چهار بخش تشکیل شده است که در هر بخش یک فایل صوتی (RECORDING) پخش می‌شود. داوطلبان باید به فایل صوتی هر قسمت که فقط یک‌بار پخش می‌شود گوش داده و هم‌زمان با گوش کردن به 40 سؤال که به‌صورت 10 تایی در چهار بخش قرار گرفته‌اند، پاسخ دهند. هر چهار فایل صوتی جمعاً 30 دقیقه طول می‌کشد و ده دقیقه زمان اضافی نیز جهت پاسخگویی و انتقال سؤالات به پاسخنامه (ANSWER SHEET) برای داوطلبان در نظر گرفته‌شده است. بخش‌های اول و دوم به موضوعات روزمره و اجتماعی می‌پردازد و موضوعات دو بخش آخر نیز در زمینه موقعیت‌های دانشگاهی، تحصیلی و آموزشی می‌باشد.

بخش خواندن / Reading

مهارت ریدینگ دومین بخش مورد ارزیابی در آزمون بین‌المللی است. بخش ریدینگ از نظر محتوا در آزمون‌های آکادمیک و جنرال متفاوت است اما دارای ویژگی‌های مشابهی نیز می‌باشد ازجمله اینکه هر دو بخش از سه متن و 40 سؤال تشکیل شده‌اند و داوطلبان باید در مدت زمان 60 دقیقه به سؤالات پاسخ دهند. سه متن ارائه شده در این بخش جنبه آکادمیک و علمی دارند و طیفی از متن‌های استنباطی، توصیفی، واقعی و غیر متنی ازجمله گراف، دیاگرام و غیره را شامل می‌شوند که از روزنامه‌ها، کتاب ها و مجلات معتبر برگرفته‌شده‌اند.

بخش نوشتاری/ Writing

سومین مهارت مورد ارزیابی در امتحان IELTS، مهارت رایتینگ است. این بخش از دو Task تشکیل شده است که Task 1 در آزمون‌های جنرال و آکادمیک متفاوت است. تسک 1 حاوی جداول و نمودار است و داوطلبان باید در حدود 150 کلمه مطالبی را در رابطه با آن‌ها بنویسند. در تسک 2 نیز داوطلبان باید مقاله‌ای را در پاسخ به یک مشکل، استدلال و یا دیدگاه در حدود 250 کلمه بنویسند. مدت زمان پاسخگویی به هر دو بخش 60 دقیقه است و پاسخ‌ها باید به‌صورت رسمی حاوی ایده‌های سازمان‌یافته، لغات و گرامر درست و متنوع باشد.

بخش مکالمه/ Speaking

آزمون اسپیکینگ یک هفته قبل یا یک هفته بعد از سه بخش دیگر و به صورت مصاحبه شفاهی بین ممتحن و داوطلب برگزار می‌شود. این آزمون از سه بخش متنوع تشکیل شده است و در هر بخش مهارت‌های گفتاری داوطلبان در استفاده از گرامر و لغات متنوع و تلفظ صحیح لغات مورد بررسی قرار می‌گیرد. مدت زمان برگزاری این امتحان حدود 11 الی 14 دقیقه طول می‌کشد و در طول مصاحبه صدای داوطلبان ضبط می‌شود.

نمره آزمون آیلتس آکادمیک

سیستم نمره‌دهی در هر دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال یکسان است و به‌صورت مقیاس 9 نمره‌ای برای هر مهارت و یک نمره کلی یا معدل (band score) اعلام می‌شود. به این صورت که در این آزمون به هریک از مهارت‌های چهارگانه به‌صورت جداگانه با توجه به پاسخ داوطلبان از 1 تا 9، نمره داده می‌شود، سپس نمرات این چهار بخش با هم جمع شده و پس از محاسبه میانگین، نمره نهایی در یک مقیاس واحد 1 (کمترین) تا 9 (بالاترین) به دست می‌آید. نمره 9 به معنی این است که داوطلب تسلط کامل در استفاده از زبان انگلیسی دارد و نمره یک به معنی عدم توانایی داوطلب در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است.
کسب هر نمره در این آزمون به معنی قبولی یا رد شدن در آن نیست و با توجه به نمره‌ای که به دست می‌آورید می‌توانید جهت ورود به دانشگاه یا شغل تخصصی فرصت‌های خود را امتحان کنید. لازم به ذکر است که نحوه محاسبه نمره قسمت‌های ریدینگ و لیسنینگ این آزمون با بخش‌های رایتینگ و اسپیکینگ متفاوت است.

اعتبار آزمون آکادمیک

تمامی آزمون‌های بین‌المللی دارای تاریخ اعتبار مشخصی هستند که پس از گذشت اعتبارشان امکان تمدید وجود ندارد و باید مجدداً جهت شرکت در این آزمون اقدام کنید. آزمون IELTS نیز از این قاعده مستثنی نیست و مدت زمان اعتبار مدرک آن 2 سال است. مؤسسات برگزار کننده این آزمون معتقدند علت اعتبار دو سال مدرک آیلتس به این دلیل است که زبان انگلیسی زبانی فرار است و این امکان وجود دارد که مطالب فرا گرفته شده به فراموشی سپرده شوند.


تعداد نظرات (0)


در پاسخ به نظر : x
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید نمایش داده خواهد شد. با تشکر.